Obiective:           

• să încurajeze contactul vizual al participanților cu partenerii de joc;

• să fixeze indicatorii spațiali ”stânga”, ”dreapta”;
• să încurajeze relațiile de prietenie, bazate pe încredere reciprocă între membrii grupului.


Număr de participanți:  minim 5


Resurse materiale:


Durată: 2 min


Loc de desfășurare: afară sau în interior


Conținut/descrierea jocului:

Participanții sunt așezați în cerc, la o distanță de un metru între fiecare participant. Pe rând, le este indicat să stabilească contact vizual cu cel din dreapta și să bată din palme o dată. Vecinul se întoarce către cel din dreapta și bate din palme doar după ce a stabilit contactul vizual. Jocul continuă din ce în ce mai repede. Jocul continuă cu două bătăi din palme către stânga, în ritm din ce în ce mai alert. 

Mențiuni/Sfaturi:

                În următoarea etapă jocul se complică: cel care primește o bătaie din palme cu contact vizual de la vecinul din stânga, poate avea contact vizual și să-i adreseze bătaia din palme fie celui din dreapta, fie celui care l-a contactat.

               Acest joc contribuie la dezvoltarea atenției, dar și la relaxarea copiilor în programul extins, sau în orele în care sunt foarte solicitați și obosiți. Stabilirea contactului vizual contribuie la crearea unei relații de apropiere și de cooperare între elevi.

Activitate de reflecție cu participanții/Evaluare:
 La final vor fi felicitați toți participații, apoi pot fi întrebați cum s-au simțit în timpul jocului, când i-au privit în ochi pe colegii lor.